fredag 19 februari 2010

Thailand i korthet!

Så där ja! Då har man gjort sin första semesterresa som gravid! och det lär ju bli den sista..i alla fall under den här grviditeten för nu är dte minsann inte så himla läng kvar..oj oj oj..

Nåja. Thailand ja.

Resan ner gick strålande - tack vare ett par fantastiska stödstrumpor som jag fått låna av Mariann - kan verkligen rekommenderas! sov inte så mycket men kändes ändå helt okej när vi anlände vid 17 tiden i Khao lak.
Incheckad på hotellet och dags för första mango shaken..men inte den sista..

Lugnt och skönt på stranden och i omgivningen. kanske inget för partysugna men helt perfekt för nån som behöver vila upp sig och som dessutom har en kondis som en elefant... Här behövde man absolut inte trängas och maten var god och billig!

Där efter flyttade vi lite söderut, fortfarande Khao lak men ny strand och nytt hotell. nästan lite finare faktiskt! Och som vanligt minst en nyfiken thailändska som frågade vilken månad man var i :) de verkar väldigt nyfikna på just det och vilket kön..

Hade sedan första dagen släppt alla tankar på vad man skulle vara försiktig med (glass, frukt osv..) och åt där och det som föll oss in. Inga problem alls!

Värmen gör sig dock verkligen påmind och jag har sedan andra dagen fått säga adjö till mina vrister..nu är jag en flodhäst på två klumpar till ben.. Men jag är det i Thailand så jag klagar icke!
Vi drar oss ännu mer söderut till Kata beach utanför Phuket, för att ha lite närmare till att kunna åka ut till Phi phi öarna. Ganska kuperat och även de kortaste vandringarna kna bli lite dryga för en - känns väldigt ovanligt och ganska frustrerande.. som tur är står det ju tuk tuk taxi i varje gathörn..
Sen är det dags att ge sig av mot Phi phi. Eftersom magen inte tillåter speedboats så blir det en ca två timmars färjetur ut, men det var ganska härligt det med! Och det var verkligen värt väntan...

En natt på Phi phi och sen en sista på Patong beach utanför Phuket. Helt klart sämsta stranden på resan - nu var ju vi ganska bortskämda med den varan..men skräpigt och mycket folk och konstiga (mindre angenäma dofter)

Förstår att man kanske väljer detta ställe för utelivet men annars - keep away!

Så är det dags att åka hem. Utan synliga vrister, rundare om magen, aningens brunare och med en härlig känsla! Flygresan hem går lite tyngre och benen sticker lite så särskilt mycket sömn blir det inte. Mellanlandar i Paris på vägen hem och vad som en sägs om Charles de Gaulles - gravida har gräddfil. av någon anledning verkar fransmän inte tycka att gravida ska köa. så vi blev snabbt framvinkade i passkontroller, säkerthets kontroller och incheckning - lysande!

Så är man hemma igen - trött men med en massa härliga minnen! Och at resa som gravid - inga problem - bara man är medveten om att det är en lite annan grej.. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar