måndag 13 september 2010

Borta bra men hemma bäst

I helgen var det så dags för Novas första resa. Jag var så klart nervöstas av oss alla...
Fyra flygresor på en och samma helg plus ett bröllop.... Skulle kunna bli många jobbiga situationer Men det mesta brukar ju lösa sig. Och denna gång så öste det sig verkligen!

Första orosmomentet var egentligen redan innan vi skulle åka. Hade hört flera som fått sina vagnar förstörda och att Norwegian (som vi så klart skulle åka med...) bara ersatte fullt om man hade vagnen i en vagnväska (som bara kostar 1700:- ...). Annars fick man 500:- Wow...kan man ju nästan få en skötväska för....

Detta löstes dock av lite letande och trixande med att vi köpte en vagn på Blocket för 300:- (ett grymt fynd!!) och Mariann hämtade hem den från Vindeln i samband med att hon och Tove besökte sin kusin. Den funkade super hela helgen och höll dessutom under hela resan så den kan vi nu använda som resevagn.

Själva flygningarna gick super förutom näst sista. Men det berodde mer på att det var samma tid som Novas kvällskrik än nått med själva flygningen. Så sista 15 minuterna ner till landning var det gallskrik som gällde... Men så när vi landat så var hon lugn och sista turen upp till Umeå sov hon :)

I övrigt löpte helgen som vilken helg som helst nästan. Bröllop kanske inte var det bästa Nova visste, men det funkade - det blir ju lite annars :) I kyrkan var hon i alla fall som ett ljus! Som tur var så var vi inte ensamma där med smått, så vi mammor hade i alla fall sällskap i vårt vandrande och vyssjande.



Hur som helst så var det en resa som gav mersmak - nu behöver man inte oroa sig så mycket inför nästa gång - fast man vet ju oxå att saker kan ändras... :)

I dag har varit en rätt lugn och skön dag. Nova har lyxat till med två 1 ½ timmas sovningar - jag är chockad! I vanliga fall sover hon ju inte längre än 30 minuter per sovning på dagarna. kanske är hon som sin mor och far lite sliten sen helgen... :) Fast bättre hade ju varit om det är nått hon tänkt fortsätta med...

2 kommentarer:

  1. Vad skönt att höra att helgen gick bra! Nova-stumpan tycker nog om att resa och se nya saker :). Kram på er

    SvaraRadera
  2. Ha ha ja det verkar som vi fått en resglad liten tjej! :-) Kram på er

    SvaraRadera